Pocetna Fudbal Samo da se kockice slože

Samo da se kockice slože

386
0
Podelite

Posle pauze od dva meseca, fudbaleri Slobode su ponovo na okupu. Pod dirigentskom palicom trenera Gorana Đukića na gradski stadion u Užicu prvi trening odradilo je 26 momaka. Među njima je deset omladinaca, jedan kadet, a već sutra u klub treba da stigne nekoliko novih igrača na probu.

– Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i napunimo baterije za nastavak takmičenja u Prvoj ligi. Krenuli smo u nekompletnom sastavu, ali ćemo u toku rada videti šta se dešaava sa igračima koji planiraju da odu iz kluba. Za sada su definitivno klub napustili Krmar koji je otišao u Makedoniju, Nešović u Zemun, dok je kapiten Vidić na probi u Beolorusiji. Bendžamin je otišao na probu u Englesku, a Stojanović u Češku. Mladi Babić je prodat Mladosti iz Lučana, a i sa njim je isto otvorena situacija, jer postoji mogućnost da sa nama ostane do leta. Čekamo da vidimo šta će biti sa njima, a od toga ko od igrača odlazi mi moramo tražiti adekvatna pojačanja.

FK Sloboda prozivka 2Đukić ističe da će pripreme odraditi kod kuće, a da već imaju zakazano pet prijateljskih utakmica. Smatra da će imati sasvim dovoljno vremena da se ekipa uigra.

– Za razliku od letnjih priprema, kada je prventvo već bilo počelo, a prelazni rok je i dalje trajao, sada je situacija drugačija. Prelazni rok se završava 11. februara i imaćemo praktino mesec dana da se dobro između sebe ukomponujemo, da se ekipa uigra i da se slože kockice.

FK Sloboda prozivka 5Sloboda je prvi deo prvenstva završila na devetoj poziciji na tabeli. Kada se uzmu u obzir okolnosti pod kojima se treniralo i radilo, trener kaže da moraju biti zadovoljni ostvarenim rezultatom.

– Sećate se da nam je tada otišao bukvalno kostur tima. Uspeli smo da u pravi plan izbacimo nekoliko mladih igrača, napravili smo da klub ima koristi od toga. Kao mlada ekipa imali smo dosta oscilacija u igri, ali imamo sasvim dovoljno razloga da budemo pozitivni jer smo stvorili jednu mladu i perspektivnu ekipu. Sa još nekoliko kvalitetnih igrača, s pravom se nadamo da možemo zadržati sredinu tabele.

Branko Bešević, predsednik UO Slobode veruje u mlade momke, i ističe da uprava čini sve kako bi im obezbedila adekvatne uslove za rad.

– Naravno da je gorući problem finansije. Slagao bih vas ako bi vam rekao da je postignuta stabilizacija kluba. Imamo dugovanja u iznosu od nekih šest hiljada evra. Nije to toliko strašno, ali borimo se da i to isplatimo. Igračima ne dugujemo ništa, stanovi i hrana su im obezbeđeni. Kao što ste mogli i da primetite oslanjamo se na naš omladinski pogon i trudićemo se da iznedrimo što više mladih igrača. Ipak svesni smo da za opstanak u ligi moramo imati i nekoliko pojačanja. U toku su i pregovori, a ko će biti naš novi član ostaje da vidimo. Činimo i napore da nađemo što više sponzora, imamo već neke ugovore, ali sve je to još uvek nedovoljno.

Ostavite odgovor