Pocetna Košarka Konstantin nema šta da traži na našem terenu

Konstantin nema šta da traži na našem terenu

305
0
Podelite

Prvo mesto na tabeli u prvom delu prvenstva i bodovna zaliha u odnosu na druge, daje košarkašima Slobode potpuno pravo da veruju da je cilj ulaska u Košarkašku ligu Srbije skoro na dohvat ruke. Neki kažu i siguran! U redovima Slobode pred nastavak prvenstva vlada opzimizam, ali i oprez.

– Naše prvenstvo nastavlja se sutra kada nam u goste dolazi ekipa Konstantina. Možda oni zbog trenutne pozicije na tabeli nisu toliko atraktivan protivnik za publiku, ali mi smo sigurni da utakmica neće biti ni malo laka. Ne smemo sebi dozvoliti da razmišljamo po sistemu „lako ćemo“, jer ni jednu utakmicu ne možemo unapred dobiti – priča trener Užičana Vladimir Lučić.

sdr
sdr

– Prvenstvenu pauzu smo iskoristili da osvežimo ekipu, da ih dodatno motivišemo. Nismo imalali puno odmora, nekih sedam dana posle te utakmice sa Pirotom i dva dana za Božić, i nastavili dalje. Mislim da što se tiče kondicije neće biti nikakvih problema. Odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu sa Klikom iz Arilja i ona je pokazala da spremno dočekujemo nastavak sezone, iako ćemo u utakmicu sa Konstantinom ući bez Nikole Maleševića koji je otišao u Poljsku, i povređenog kapitena Branka Anđića. Nišlije su u međuvremenu promenile trenera, jako su mlada ali talentovana ekipa i očekujemo da neće biti ni malo laka utakmica, jer svaka utakmica u kojoj se borite za goli život u ovom rangu je teška i naporna. Naravno verujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo pobedo započeti drugi deo prvenstva.

Miljenik publike, iskusni Nikola Otašević podseća da je Sloboda na vreme počela letos pripreme, da su imali dovoljno vremena da spoje mladost i iskustvo, i da sve to daje na terenu dobre rezultate.

dav
dav

– Kada je u ekipi dobra atmosfera i na terenu i van njega, onda znajte da te pozitivne vibracije daju samo dobre rezultate, a to je kod nas slučaj. Momci su stvarno raspoloženi, spremni i željni da u nastavku prvenstva daju maksimalan doprinos u ostvarenju zacrtanog cilja. Ostali smo bez Maleševića, ali smo dobili Filipa Pajevića, tako da mislim da će sve funkcionisati kako treba i bez Maleša. Ova pauza i praznici možda su doveli do opuštanja kod nekih ekipa, ali ja se nadam da to kod nas nije slučaj. Ako sutra protiv Nišlija budemo igrali na onom nivou na kom smo igrali do sada, jako od starta da bismo im nametnuli ritam koji nama odgovara. U tom slučaju biće im jasno da nemaju šta da traže na našem terenu.

I Petar Marić veruje da će nastavak prvenstva Užičanima doneti  radost pobede.

sdr
sdr

– Nišlije ne stoje baš najbolje na tabeli, ali to nas ne sme zavarati. Bore se za opstanak i sigurno će u Veliki park doći sa željom da iskorite neke svoje šanse. To im ne smemo dozvoliti. Od starta ćemo krenuti angažovano i motivisano, a uz pomoć naše divne publike koja će nam i ovog puta biti šesti igrač, siguran sam u pobedu. Ova utakmica će nam ujedno biti i prava provera pred put u Zrenjanin gde nas čeka veoma nezgodna ekipa.

Utakmica Sloboda – Konstantin igra se u petak 19. januara u sportskoj hali Veliki park sa početkom u 17,30.

Ostavite odgovor