Pocetna Bajina Bašta Za sve učenike predstava „Uloguj se u život“

Za sve učenike predstava „Uloguj se u život“

375
0
Podelite

Januarska dešavanja – Svetosavski dani, koji se odvijaju pod sloganom „Uloguj se u život!“, počinju pozorišnom predstavom „Log aut“ Ustanove „Kultura“ iz Bajine Bašte.

Humanitarna predstava je u sredu, 17. januara u Narodnom pozorištu u 19 časova. Cena karte je 100 dinara.

Tim za kulturnu i javnu delatnost i Učenički parlament Medicinske škole iz Užica organizuju veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Dečje odeljenje Opšte bolnice Užice. Predstava je namenjena učenicima svih uzrasta, njihovim nastavnicima, roditeljima i prijateljima. Na regionalnoj smotri amaterskih pozorišta 2017. godine ova predstava je pobedila, a bavi se aktuelnim problemima života kroz sukob realnosti i virtuelne stvarnosti. Autor i reditelj predstave je Nikola Vasiljević.

– U predstavi učestvuje preko 30 učenika od trećeg razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole koji se bave gubljenjem identiteta u virtuelnoj stvarnosti. Priča je tako jednostavna kao i sam život – rekla je dr Valentina Zlatanović Marković, profesorka srpskog jezika i književnosti Medicinske škole.

Tokom Svetosavskih dana od 17-27. januara u svim školama biće organizovani različiti programi i sadržaji počev od sportskih susreta, muzički programi, predavanja, književni programi, šahovski turniri.

Cilj je da učenici i nastavnici međusobno komuniciraju u svetlu humanitarnih delovanja i podstaknu sebe i druge na činjenje dobrih dela negujući svest o svojoj odgovornosti i brinući o  zdravom kolektivnom duhu svoje zajednice.

Školska slava – Savindan trebalo bi da bude kruna angažovanosti učenika i nastavnika i primer rada tokom školske godine.

Započnimo godinu kako dolikuje i budimo primer dostojan poštovanja i drugih ustanova u našoj zemlji, poručili su iz Medicinske škole.

Ostavite odgovor