Pocetna Sport Uspeh za Srbiju i ponos za Užice

Uspeh za Srbiju i ponos za Užice

441
0
Podelite

Užičanin Nikola Filipović član kik boks kluba Crvena Zvezda osvojio je, u dresu reprezentacije bronzanu medalju  na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Budimpešti.  Tim povodom mu je priređen prijem, na kome je Petar Blagojević, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti  rekao da je ovo veliki uspeh za Srbiju, ali i ponos za Užice.

Nikola Filipovic 3– Užice je oduvek bilo grad sporta, ne samo po kolektivnom nego i po individualnom sportu, poput atletike, fudbala, košarke, odbojke… Imali smo pojedince koji su uspeli da zablistaju na državnom a često i na međunarodnom nivou. Siguran sam da ako Nikola nastavi  vredno da trenira, uz talenat koji ima, da će se i u narednom periodu govoriti o njemu.

Nikola Filipović kaže da je srećan zbog osvojene medalje, ali i da žali što ona nije bila zlatna.

– Nadao sam se zlatu, ali mi je bukvalno za dlaku izmaklo to najsjanije odličje. Izgubio sam u polufinalu od Azerbejdžanca za poen. Ali ovo je jedna velika lekcija i iskustvo.  Žalim za zlatnom medaljom, pehar je stvarno lep, ali kada se osvrnem i razmislim o tome, mnogo truda, odricanja i rada je uloženo u ovu bronzanu medalju. Ovo mi je bilo prvo veliko takmičenje i uspeo sam da se vratim sa medaljom. Borio sam se protiv odličnih boraca, dao sam svoj maksimum , tako da sam zadovoljan.

Nikola Filipovic 4Prva saznanja o kik boksu Nikola je dobio od svog trenera Miladina Danilovića.

– Samo sam mu pomogao da nađe sebe u kik boksu, što je on veoma brzo i učinio. Među prvim sam te 96. godine osnovao kik boks klub, među prvim klubovima posle Beograda. Ni sam ne znam koliko sam do sada imao takmičara, ali sam prvi put doživeo od Nikole da sam pitan „Treneru mogu li ja da imam dodatne treninge“. Oberučke sam ga prihvatio. I evo vidite koliko je za ovo kratko vreme postigao. Nikola u decembru puni tek 22. godine. Vreme radi za njega. Siguran sam da će biti veliko ime u svetskom kik boksu!

Ostavite odgovor