Pocetna Sport Najbolji učenici sportisti

Najbolji učenici sportisti

544
0
Podelite

U organizaciji Sportskog saveza Užice, pod pokroviteljstvom Grada Užica, u Medija centru Crvenog krsta Užice  proglašeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola na Olimpijskim spoetskim igrama učenika.

Nedeljko Milosavljević, predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Užice pozdravio je prisutne nagrađene učenike i njihove profesore i nastavnike, ali se i zahvalio svima koji su dali maksimalnu podršku u organizacii takmičenja učenika:

-Sportski savez Užica, kao organizator, je ponosan na ovo takmičenje. Znamo da vi zajedno sa svojim profesorima i direktorima ulažete dosta napora da bi se pripremili za takmičenje, i na našu podršku možete i ubuduće računati, kao i na podršku Grada Užica i Ministarstva prosvete. Nadam se da će ova takmičenja biti još masovnija.

Svetlana Knežević u ime nagrađenih profesora je rekla:

ucenici svetlana i dragisa-Prvenstveno bih se zahvalila učenicima Užičke gimnazije, jer bez njihove volje, želje i interesovanja ova nagrada danas ne bi bila u mojim rukama. Profesori izaberu decu, potrude se, ali još jednom ponavljam, bez nihovog interesovanja ne bi bilo ni ovako dobrih rezultata.

Tamara Mićević najuspešnija srednjoškolka je istakla da su joj školska takmičenja izuzetno draga i da će i dalje s ljubavlju trčati za svoju školu:

ucenici nedjo i tamara

-Pored mnogobrojnih državnih takmičenja, ova na kojima predstavljam svoju školu, su mi izuzetno draga. Poseban je osećaj kada dođem u školi i svi profesori i drugovi mi čestitaju na uspehu. To se uvek pamti.

Posebna zahvalnica Sportskog saveza Užice pripala je Mileni Selaković, medicinskoj sestri Sportske ambulante, koja je otišla u penziju:

ucenici nedjo i milena

-Radeći u Ambulanti sportske medicine ja sam bila najprivilegovanija osoba. To je jako lep i human posao. Deca su uvek dolazila raspoložena i nasmejana. Nikada nisam imala problema i bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa njima. –

Najuspešniji učenici na OSIURS u konkurenciji srednjih škola su Tamara Mićević, učenica Ekonomske škole za osvojeno drugo mesto na Republičkom takmičenju u atletici 800 m i Stefan Petković učenik Tehničke škole za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju u atletici- bacanje kugle.

Najuspešnije škole u ekipnoj konkurenciji za osnovne škole su: 1. OŠ „Nada Matić“, 2. Prva OŠ „Kralj Petar II“ 3. OŠ „Dušan Jerković. Najuspešnije škole u ekipnoj konkurenciji za srednje škole su: 1. Užička gimnazija 2. Medicinska škola 3. Ekonomska škola. Najuspešniji nastavnik/profesor osnovnih škola: 1. Marina Aleksić (OŠ „Nada Matić“2. Nikola Mićević (Prva OŠ „Kralj Petar II“  ) 3. Marina Jovanović (Prva OŠ „Kralj Petar II“ ). Srednje škole: 1. Svetlana Knežević (Užička gimnazija) 2.  Aleksandar Vukajlović (Medicinska škola) 3. Jasmina Bajić (Ekonomska škola).

 

Ostavite odgovor