Pocetna Sport Uspeh atletičara Mladosti na Prvenstvu Srbije

Uspeh atletičara Mladosti na Prvenstvu Srbije

451
0
Podelite

Drugoj dana upravo završenog Prvenstva Srbije u atletici održanog u Kruševcu, atletičari Mladosti iz Užica ostvarili  su izuzetno zapažene rezultate. Najpre je naša najbolja atletičarka Olivera Jevtić zabeležila pobedu u trci na 5000 m, a potom je i štafeta 4x 400 m osvojila drugo mesto. Bojan Stanišić je posle jučerašnje pobede i zlatne medalje u trci na 1.500 m trijumfovao I u trci na 800 m i sa dve zlatne medalje zauzeo visoku poziciju kod selektora reprezentacije Srbije. U trci na 3000 m stipl Miloš Mitrović je osvojio prvo mesto i tako vizirao pasoš za KUP Evrope koje će se 21. juna održati u Izraelu. Njegov brat Milan Mitrović se morao zadovoljiti bronzanom medaljom

Posle završenog Prvenstva države, atletska diva Olivera Jevtić je za Infoeru zadovljno rekla:

– Drago mi je što sam pobedila, jer ovu trku na 5000 m sam trčala za sebe, za reprezentaciju i KUP Evrope koji me očekuje. Nemam toliko vremena da se pojedinačno spremam za ove kraće deonice, jer kao što znate spremam se za marathon, ali da bih bila dobra u maratonu moram se vratiti i ovim deonicama. Svesna sam da moram biti uspešna i na dva kilomtra i na 42 km. Zadovoljna sam rezultatom i nastavljam sa pripremama. Prva sledeća trka je Prvenstvo Evrope gde ću trčati upravo trku na 5000 m.

Trener Slavko Kuzamanović je zadovoljan i Oliverinim uspehom, ali je naglasio i da je današnji dan istorijski dan za AK Mladost:

– Posle 30 godina imali smo takmičare u štafeti 4×400 m, i ako se dan po jutru poznaje, onda smo došli do nove epohe. U konkurenciji šest štaeta, mi smo osvojili drugo mesto što je zaista izvanredan uspeh. Štafta je trčala u sastavu Marko Jovičić, Milan Todorović, Bojan Stanišić, a zadnja izmena donela je novu zvezdu Pavla Đurđića, koji je svoj tim doveo do medalje. Jednom rečiju očitali smo lekciju beogradskim klubovima koji “vladaju” Srbijom.

Ostavite odgovor