Pocetna Kultura Novi kolektiviza u požeškoj galeriji

Novi kolektiviza u požeškoj galeriji

327
0
Podelite

Novi kolektivizam ili o (ne)održivoj savremenosti, naziv je prezentacije Gabrijele Vasić iz Beograda koja će biti održana u četvrtak, 8. Juna u 20 časova u Gradskoj galeriji u Požegi. Radionice (umetnički trening) za srednjoškolce “Rizom” biće održane u petak, 9. juna u 12 časova.

Četvrtak, 8. jun 2017. godine u 20 časova
Prezentacija rada umetnice Gabriele Vasić
NOVI KOLEKTIVIZAM ili o (ne)održivoj savremenosti

Stvaralaštvo Gabriele Vasić je duboko društveno generisano i bavi se različitim aspektima kolektiviteta i društvenim i političkim implikacijama srpkog tranzicionog društva.
„Umetnik je kulturni kapital!“ „Kultura je opšte dobro!“
„Svoju umetnost vidim kao polje distribucije lične slobode i političkih subverzija unutar sistema. Umetnost je medij za emancipaciju društva, politike uključivanja Drugog i razvoj solidarnosti, jedna lična utopija (ne)održivosti savremenosti.“ (Gabriela Vasic)

Petak, 9. jun 2017. godine u 12 časova
Radionica za srednjoškolce „Rizom“ (Umetnički trening)

Radionica „Rizom“ je namenjena učenicima svih srednjih škola u Srbiji. Do sada su je pohađali srednjoškolci iz Beograda, Novog Sada i Subotice. Ovaj kustosko-radioničarski program uči mlade kako da koriste medijske komunikacijske prakse na internetu, bavi se umetnička produkcija mladih na internetu (Instagram, Facebook, web site), kao i u galerijskom prostoru. Ovaj program ima za cilj da pruži podršku stvaralaštvu mladih, savremenim vizuelnim umetnicima i kulturnim institucijama, kroz upotrebu novih medija, interneta i društvenih mreža kao alata za razvoj umetničkih talenata, umetničke publike i kritičke vizuelne kulture.
Program traje 3 školska časa. Broj učesnika radionice je ograničen.
Ako si srednjoškolac ili srednjoškolka PRIJAVI SE na e-mail: galerijapozega@gmail.com
Prijave primamo do srede 7. juna 2017. do 20 časova

O autorki: Gabriela Vasić (1970, Beograd) 
Nezavisna kulturna i omladinska radnica, edukator mladih umetnika, vizuelna umetnica, kustos, likovna kritičarka, projekt menadžer, u statusu samostalnog likovnog umetnika od 1993. Član je ULUS-a, član Kolektiva (Šabac), član Asocojacije NKSS, direktor i osnivač Udruženja građana KOD. Diplomirala na odseku slikarstvo, Univerzitet umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 1994. godine. Magistrirala na istom fakultetu 1998. Završila dodiplomske godišnje studije: Ženske studije i Studije kulture i roda. Autorka mnogobrojnih projekata neformalne edukacije za decu i mlade umetnike u oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. Najznačajniji programi: Galerija ALT, Kreativan dizajn, Umetnički trening. Izlagala na 20 samostalnih i preko 70 grupnih izložbi i zemlji i inostranstvu. Kustosirala 40 samostalnih izložbi drugih savremenih umetnika i 50 grupnih manifestacija likovne umetnosti i dizajna.

Ostavite odgovor