Pocetna Društvo Znanjem obeležili Dan škole

Znanjem obeležili Dan škole

361
0
Podelite

Do kraja ovog meseca u Tehničkoj školi u Požegi obeležavaće se 115 godina postojanja škole i organizovanog zanastva. Dan škole imao je medunarodni značaj, jer je 15. i 16. maja organizovana naučno stručna konferencija pod nazivom „Primena novih tehnologija u inženjerskom obrazovanju“ koju je pratitilo 30 stručnih delegacija iz Srbije, Nemačke, Republike Srpske, Slovenije i Crne Gore. Predstavljena su 33 naučna rada domaćih i stranih stručnjaka, a predavači iz mehatronike i još desetak oblasti bili su eminentni stručnjaci iz Nemačke, Republike Srpske i Slovenije. Predstavljeni radovi i zaključci sa ovog skupa biće štampani u zborniku škole.

Tehnicka skola Pozega 3– Sad kad  se uveliko najavljuje uvođenje dualnog obrazovanja u Srbiji mi sa ponosom ističemo, da taj sistem koristimo skoro dve decenije. Jednostavno, ova škola je nastavila da školuje stručnjake za privredu po uzoru na nekadašnju školu čenika u privredi ili kako se skraćeno nazivala ŠUP. Naši učenici pored učioničke nastave i obavljanja prakse u soptvenim  radionicama na praksu odlaze u metalski kompleks sa kojima škola ima zaključene ugovore o međusobnim obavezama. Mnogi tamo dobijaju i stipendije plaćene su im stručne ekskurzije. Tako na završetku svake školske godine oko 40 đaka ima zagarantovano radno mesto i mogućnost daljeg školovanja o trošku poslodavca – kaže Slavko Đokić direktor škole.

Tehnicka skola Pozega 2U čast Dana škole za građane i goste organizovana je izložba učeničkih radova na temu digitalna grafika, a neće izostati ni sportska takmičenja.

Ovih dana profesori i đaci ovih dana imaju probe za pozorišnu predstavu „Maturanti“ kojom će se predstaviti sugraađanima.

Ostavite odgovor