Pocetna Čajetina Svesrpska narodna moba za gondolu 1. maja

Svesrpska narodna moba za gondolu 1. maja

384
0
Podelite

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović danas je najavio da će 1. maja u 15 časova, u centru Zlatibora, iznad pijaca kod postavljenog kamena temeljca, početi “svesrpska narodna moba”, radna akcija za izgradnju gondole. To je druga narodna moba, prva je održana 11. februara. Na prvomajsku mobu pozvani su, po rečima Stamatovića, svi predsednički kandidati na proteklim izborima, predstavnici sindikata, Srpske pravoslavne crkve, nevladine organizacije i udruženja građana, učesnici studentskih i građanskih protesta “Protest protiv diktature” i svi zainteresovani građani iz Zlatiborskog okruga, ali i iz cele Srbije.

Radna akcija 14

-Na ovaj način će narod cele Srbije, braniti državnu imovinu i ukazati na opstrukciju aktuelne vlasti i nadležnih institucija koje ne žele da izdaju građevinsku dozvolu za izgradnju najveće panoramske gondole na svetu, duge devet kilometara, koja će spojiti centar Zlatibora, preko Ribničkog jezera, sa skijalištem na Torniku, za čiju je izgradnju sredstva u iznosu od 13 miliona evra, obezbedila opština Čajetina,- istakao je Stamatović i podsetio da još uvek nije dobijena građevinska dozvola za gradnju gondole, pa ni za jednu od faza, iako je bilo informacija da je izdata dozvola za poslednju fazu gradnje. Po rečima Stamatovića, 1. maja će početi gradnja i trajaće u kontinuitetu.

Radove nećemo prekidati. Nema odustajanja,- istakao je Stamatović i dodao da se ne može više čekati da nadležene institucije reše pitanje prenosa zemljišta na državu i izdaju građevinsku dozvolu za gradnju gondole.
Po rečima Bojane Božanić, direktorke JP “Gold gondola Zlatibor” plan je da do 30. juna budu gotovi radovi na početnoj stanici i međustanici gondole na Ribničkom jezeru, kao i temelji za 10 stubova.
-Činjenica je da vlast, ministarstvo i institucije, poput katastra i drugih, nemaju volju i želju da se ovaj projekat realizuje. Puna su im usta priča da je gondola prioritet, a ništa ne čine da se to i uradi, već na svaki način pokušavaju da se opstruiše ovaj projekat. Zato smo prinuđeni da radimo na ovakav način,- istakla je Bojana Božanić.

Ostavite odgovor