Pocetna Ekonomija Španski delovi za vozove iz Priboja

Španski delovi za vozove iz Priboja

561
0
Podelite

Ministar privrede Goran Knežević otvorio je u Priboju novi pogon španske kompanije „Refisa“, ocenivši da je dovođenje investitora u taj grad veliki zadatak Vlade Srbije i lokalne samouprave.

Knezevic Priboj smallKnežević je istakao da je zadatak svake odgovrne vlasti da rešava probleme građana, a da je najveći problem našeg društva nezaposlenost.

„Vlada se muški uhvatila u koštac sa tom pošasti i već imamo prve rezultate“, rekao je Knežević na otvaranju kompanije koja se bavi proizvodnjom poliesterskih komponenti za ugradnju u železnicu i metroe.

Refisa Priboj 2Kad je reč o sitaciji u Fabrici automobila Priboj (FAP), Knežević kaže da rešavanje problema u toj fabrici „ide svojim putem“ i da očekuje bolju budućnost za FAP.

Štrajk glađu u FAP-u 8„Očekujemo da krajem aprila bude pravosnažan UPPR, nakon toga očekujemo da Ministarstvo odbrane preuzme upravljanje FAP-om, imaju već ugovorene određene poslove. Predsednik Vlade je dao zadatak, pre svega nama ministrima da pokušamo da nađemo što više posla za FAP i mi to već radimo“, poručio je Knežević.

Španska „Refisa“ je prvi investitor u Slobodnoj zoni Priboj, formiranoj na prostoru jednog nekadašnjeg pogona FAP-a.

U narednim mesecima očekuje se da budu završeni pregovori sa još nekoliko inostranih kompanija koje u narednim godinama nameravaju da zaposle nekoliko stotina radnika.

 

Ostavite odgovor