Pocetna Muzika Tijana peva za Srbiju

Tijana peva za Srbiju

575
0
Podelite

Predstavnica Srbije na 62. „Pesmi Evrovizije“ biće srpska pop pevačica Tijana Bogićević. Odluku o srpskoj predstavnici doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

Tijana Bogićević trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je učestvovala na „Pesmi Evrovizije“ 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom Čaroban. Evrovizijsko iskustvo smatra neprocenjivim i uvek je priželjkivala da se ponovo pojavi na toj pozornici.

Autori ovogodišnje srpske pesme su muzički producenti, kompozitori i osnivači „Symphonix International“: Borislav Milanov, Bo Person, Johan Alkenas i Lisa An-Mari Linder.

Kao autori radili su na mnogim projektima, a na „Pesmi Evrovizije“ su ostvarili značajne uspehe i bili deo tima koji je 2014. godine pobedio na takmičenju sa Končitom Vurst i pesmom Rise Like a Phoenix. Autorski su tim numere If Love Was A Crime, sa kojom je Bugarska prošle godine osvojila četvrto mesto!

Tokom godina radili su zajedno ili odvojeno na mnogim albumima i sarađivali sa umetnicima kao što su Keli Klarkson, Džon Ledžend, Kajli Minog, Lejdi Gaga, „Jonas braders“, „Tokio hotel“, Meri Džej Blajdž, Armin van Bjuren, Končita Vurst, „Džamirokvaj“…

Takmičenje za 62. „Pesmu Evrovizije“ biće održano u Kijevu, u Ukrajini. Polufinala su zakazana za 9. i 11. maj, dok je veliko finale 13. maja.

 

Ostavite odgovor