Pocetna Čajetina Zajedno Čajetina i Višegrad

Zajedno Čajetina i Višegrad

312
0
Podelite

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu TO Republike Srpske, potpisan je protokol o saradnji između opština Čajetina i Višegrad. Protokol su potpisali predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

– Na ovaj način pokazujemo da u turističkoj privredi granice ne postoje. Turistički radnici to najbolje razumeju, jer teže da se međusobno povezuju, a da se turistička privreda i potencijali unapređuju. Potrebno je da nastupamo kao jedinstvena regija, a ne da se zatvaramo u lokalne okvire, jer to turističkoj privredi koja je sve moćnija, nigde nije dalo dobre rezultate. Zato smo danas i potpisali ovaj sporazum. Veliki broj turista koji dolaze na Zlatibor, odlaze na jednodnevne ili višednevne izlete u poznate turističke destinacije u drugim lokalnim zajednicama, a ovaj protokol biće početak veće saradnje naše dve opštine. Potrebno je samo da nas još više razumeju naše nadležne institucije na republičkom nivou, da moramo da radimo i nastupamo kao jedinstveno tržište,- rekao je Milan Stamatović.

Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad, izjavio je da je potpisivanje protokola o saradnji sa opštinom Čajetina veliki događaj za opštinu Višegrad.

– I dosadašnja saradnja naše dve opštine bila je na visokom nivou, a nadam se da ćemo je od danas proširiti,- istakao je Đurević i podsetio da je najveći turistički potencijal opštine, pored mosta na Drini, novoizgrađeni kompleks Andrićgrad.

– Od početka izgradnje Andrićgrada, a ove godine biće sedam godina, turizam u Višegradu je najznačajnija privredna grana. Želimo i dalje da ulažemo u razvoj i svih drugih turističkih potencijala naše opštine, a to su Drina, Rzav, banja Vilina vlas. Nadam se da ćemo ove godine imati više turista koji će doći i posetiti nas,- rekao je Đurević.

Ostavite odgovor