Pocetna Društvo Užičani na finalu Poslovnog izazova

Užičani na finalu Poslovnog izazova

390
0
Podelite

Užički srednjoškolci, učenici Ekonomske škole,  danas i sutra učestvuju na  Nacionalnom finalu Poslovnog izazova – takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama. Takmičenje okuplja 60 učenika iz 43 srednje škole.

Ovi srednjoškolci su se plasirali u finale pobedom na regionalnim takmičenjima organizovanim u novembru i decembru, a na nacionalnom takmičenju biće grupisani u timove sastavljene od učenika iz različitih škola.

Prvog dana takmičenja, finalistima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana predstaviti članovima žirija i publici. Najboljih 20 učenika po oceni žirija učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će biti održan u aprilu u Zagrebu. Na ovom takmičenju, učenicima iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a timovi će ponovo biti mešoviti i činiće ih po 4 učenika iz svake zemlje.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju svoj preduzetnički duh i povećavaju mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Ostavite odgovor