Pocetna Čajetina Gradnja gondole, ali po zakonu

Gradnja gondole, ali po zakonu

457
0
Podelite

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu, i zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje dozvole, u stvari poziv na kršenje zakona, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je u intervjuu za agenciju Beta istakla da je Ministarstvo izdalo lokacijske uslove, Revizona komisija dala je pozitivan izveštaj za taj projekat i omogućeno je da se radovi izvode po fazama upravo zbog problema sa zemljištem.

„Istina je da se pred Upravnim sudom vodi spor zbog dela zemljišta preko koga treba da pređe gondola, ali to ne znači da izgradnja nije mogla da počne fazno, jer se tako grade i drugi infrastrukturni objekti“, rekla je Mihajlovićeva.

Zorana Mihajilovic 3Kako je navela, Stamatoviću je više puta objašnjeno da može da traži dozvolu za izgradnju po fazama, ali on to do sada nije uradio. Ona je dodala da se trudi da ne komentariše njegove izjave, jer misli da sada sve radi zarad političke kampanje pošto je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije.

„Nije dobro rušiti sistemske zakone zarad političke kampanje“, rekla je ministarka i istakla da se u Srbiji danas građevinska dozvola dobija u proseku za sedam dana.

Gondola-zlatibor mapaNigde u svetu, prema njenim rečima, investitor ne kupuje opremu pre nego što ima i jedan dokument i dozvolu za gradnju, već samo idejno rešenje, kao što je to učinila opština Čajetina.

„Opština je unapred kupila opremu od renomirane francuske kompanije i ona sada negde stoji, a i dalje ne traži građevinsku dozvolu za gradnju za deonice koje nisu sporne“, rekla je Zorana Mihajlovićeva.

Ostavite odgovor