Pocetna Društvo Dečak Nikola želi da radi da bi preživeo

Dečak Nikola želi da radi da bi preživeo

5664
1
Podelite

U Užicu je ovih dana osvanuo jedan oglas koji je mnogima doneo suze u očima.

Petnaestogodišnji Užičanin Nikola Kolev izlepio je grad oglasom u kojem  traži da radi i najteže poslove da bi preživeo! Nikola pohađa prvi razred srednje ekonomske škole u Čajetini. Živi sa ocem i trinaestogodišnjim bratom, a majka ih je napustila pre četriri godine.

– Tražim bilo kakav posao, radio bih bukvalno šta god neko može da mi ponudi. Pokušao sam putem oglasa, nadam se da će se naći neko kome je potreban radnik. Imam iskustva u cepanju drva. To sam već radio. Takođe, nije mi stran ni rad u kafiću, kao i svi poslovi u kući i oko održavanja bašte, imanja – objašnjava Nikola za list Alo.

Ovaj dečak kaže da ih je majka napustila pre četiri godine i da se nakon toga više nije javila. Otac mu je konobar, ali novac koji on zarađuje nije dovoljan da bi tročlana porodica imala dovoljno za život, pa mu je posao preko potreban.

Svi ljudi koji žele da pomognu Nikoli, da mu ponude neki posao ili na bilo koji drugi način, mogu da ga dobiju na na broj telefona 065/9035654.

1 komentar

  1. „Svako radno angažovanje koje škodi detetu i sprečava ga da ide u školu je zloupotreba. Dete može da pomaže roditeljima, ali shodno svom uzrastu. Ako jednom nedeljno ne ide u školu da bi radilo na poslovima koji nisu u skladu sa uzrastom to se tretira kao zloupotreba dečjeg rada,,

Ostavite odgovor