Pocetna Magazin Novogodišnji pokloni!

Novogodišnji pokloni!

678
0
Podelite

Jelka je spremna – nedostaje nam još samo „par“ poklončića ispod nje i po neka ideja – šta kupiti?

Bez obzira da li pripadate grupi ljudi koji više vole da daju ili primaju poklone, jedno je sasvim sigurno -sve to radimo sa puno ljubavi. Ne sumnjam da ste milion puta poželeli da odustanete od akcije traženja pravog poklona, jer tu je večiti problem – šta kupiti? I dok su nam ruke pune potencijalnih užih izbora mi i dalje gledamo po radnji, tražeći baš onaj koji će dragoj osobi izmamiti baš onaj njen najlepši osmeh u trenutku otvaranja poklona. E, pa taj osmeh je vredan truda.

Da bismo vam uštedeli vreme, sastavili smo manji spisak predloga za kupovinu poklona, koji vam možda može pomoći.

ng-pokloni-2Za njega?

Budimo iskreni, retko kada ćemo čuti od njih čuveno: “Treba mi…“ (čast izuzecima). Njima prosto ništa ne treba! Razlog – ili to nešto još uvek nisu primetili da im treba, ili su već ušli u prvu prodavnicu i kupili prvu stvar koja liči na to što im je falilo. Problem rešen. Ako ste uradile popis njegove privatne svojine i ustanovile da su neke stvari za otpis (bacanje), jer je izašlo iz mode ili je već dovoljno staro da može “i u muzej da ide“, onda nemate problem. Staro poklonite (ili bacite) i kupite isto to samo novo. Ako je nekim čudom sve na svome mestu i još uvek nosivo, evo par manjih predloga za vas (u zavisnosti od budžeta):

– Šal, kapa, rukavice, kaiš, kravata, igla za kravatu, novčanik, knjiga.

– Džemper, pidžama,košulja, parfem, sat, ranac, naočare.

– Futrola za tablet, maska za telefon, foto-aparat, iPod

– Set krema za negu lica, godišnja pretplata za nanjegov omiljeni časopis, ako baš niste sigurne u svoj izbor, uvek možete uzeti poklon vaučer u njegovoj omiljenoj prodavnici.

ng-pokloni-1Za nju?

Uvek i uvek sve treba! Nikada ne možete pogrešiti sa poklonom – ženama sve treba! Slobodno uzmite u obzir spisak poklona za njega i dodajte mu sve što jedno potrošačko društvo može da proizvede i proda. Nekada će se to iskoristiti (ako se i ne iskoristi, pa upotpuniće ono malo praznog prostora u potkrovlju  gde držimo sve te stvari – možda će zatrebati). Ok, mala pomoć i za vas. Ako ste barem jednom čuli nešto od milion stvari koje nabrajamo da nam trebaju i uspeli da ih zapamtite, bravo za vas, ako ne, razmislite i o sledećim predlozima:

– Mirisne sveće poznatih brendova (Jo Melone, Jo Loves, Diptyque, ZARA HOME, Rituals)

– Kozmetika, parfemi, šminka – ukratko Sephora  poklon vaučer vas spašava.

– Online kupovinom accessories u H&M, ZARA skraćujete sebi vreme planirano za kupovinu poklona.

ng-pokloni-3Ostali su još i pokloni za DECU!

Ne postoji nešto za šta bismo ih uskratili. Pa ko bolje zna od nas samih šta oni žele i sta im treba (zar oni sami misle da to znaju). Možda, za promenu, da kupovinu video igrica zamenimo kupovinom neke od fantastičnih dečijih knjiga, baziranih na mensinom naprednom sistemu učenja.

  • „IQ deteta-briga roditelja“  autora  Ranka Rajovića ili
  • „Marta Smart i Vašar zagonetki“ autora Uroša Petrovića.

Kao i većina njegovih knjiga posvećenih deci, roman je u zagonetkama. Ako je suditi po prethodnim romanima, definitivno nam sledi dobra avantura. I da, pre nego što se u stilu velikog znalca zaletite i samouvereno krenete u rešavanje misterija, spremite neki dobar izgovor zašto morate da potražite pomoć na zadnjim stranicama knjige. Sa druge strane, ako i ne znate baš sve odgovore, gledajte to sa vedrije strane. Deci ćete definitivno dati vetar u leđa, jer će se maksimalno potruditi da baš oni reše taj problem i dokažu da su pametniji od nas. Zar nam to i nije cilj, da nas deca nadmaše i budu bolja od nas.

Ako su vam deca bila kreativna i već napisala pismo Deda Mrazu sa spiskom igračkica koje bi želeli da dobiju, na vama je samo da te željice uklopite u kućni budžet. Pa, vi ste im i servirali svu tu priču oko Deda Mraza. Ali ne brinite, i to će trajati sve do trenutka kada će im neki drugar iz škole otkriti veliku tajnu da su ih roditelji lagali, da Deda Mraz ne postoji, a mi ćemo se tada još ng-pokloni-4više potruditi sa kupovinom sve boljih poklona, ne bi li se ikako iskupili za svesnu laž koju smo im servirali. Pisamce koje je sadržalo spisak želja koje je Deda Mraz trebao da donese, jer su bili više nego dobri, odlazi u istoriju. Od tog trenutka ćemo usmenim putem biti informisani o poklonu koji treba da ih sačeka ispod jelke. Čik im ne ispunite želju – ona mala crvena lampica iznad glave i dalje svetli opominjući nas da smo ih lagali. Naravno klinci, samo recite šta želite, zna se da su mama i tata UVEK najbolji Deda Mraz bili!

I za kraj, kada smo već obezbedili poklone za sve drage ljude oko nas, lepo bi bilo i da se setimo one dece koja će praznike provesti sama. Verujem da svi imamo igračke sa kojima se naša deca više ne igraju i koje stoje na nekom tavanu, nepotrebne. Poklanjajući te igračke, ulepšali bismo praznike i nekoj drugoj deci, a našu naučili da pomažu drugima.

Ostavite odgovor