Pocetna Kultura Od tradicije do savremenog

Od tradicije do savremenog

451
0
Podelite

Četvrta izložba rukotvorina „Od tradicije do savremenog“ otvorena je u Gradskom kulturnom centru u Užicu. Izložba je okupila je preko trideset žena-izlagača koje su Užičanima i ove godine stavile svoje umeće na uvid.

klub-triIzloženi su predmeti od keramike, gline, vezeni i heklani radovi, dekupaž, nakit, cvetni aranžmani, vuneni  i drveni predmeti. Centar za reciklažu tekstila Užice prikazao je igračke i  lutke od tekstila, a sekcija „Vredne ruke“ Kluba tri visoke domete  u zahtevnoj izradi kosovskog veza i irske čipke za koje su članice dobile i značajna međunarodna priznanja. Užičanke koje izlažu još jednom su se dokazale kao najbolji čuvari tradicije i starih zanata kojima daju novu vrednost stvarajući od njih predmete kojima u savremenom dobu retko ko može odoleti.

izlOrganizator izložbe je Forum žena Jedinstvene Srbije u ime koga Lela Božić naglašava sve veći broj učesnica iz godine u godinu:

„Cilj izložbe je da se javnosti prikaže maštovitost i kreativnost svih žena izlagača bez obzira na političku pripadnost, a poznato je da izradom rukotvorina one često popunjavaju kućne budžete, akademski vajar-keramičar Sofija Bunardžić je pomogla u postavci izložbe.

dscn0725U kulturno-umetničkom delu programa pored hora „Zlatiborska vila“, recitatora i plesne grupe nastupio je i KUD „Prvi partizan“ čija je „Vranjanska svita“ propraćena burnim aplauzima.

Izložba u Gradskom kulturnom centru ima i prodajni karakter.

dscn0753

Ostavite odgovor