Pocetna Društvo Decenija TO Regija Zapadna Srbije

Decenija TO Regija Zapadna Srbije

421
0
Podelite

Turistička organizacija Regije Zapadna Srbija obeležila je deset godina rada i postojanja uz prisustvo predstavnika svih turističkih organizacija sa područja koje pokriva, predstavnika lokalnih samouprava i brojnih gostiju, turističkih poslenika. Tokom proteklih godina, ova turistička organizacija pokrenula je i uspešno realizovala brojne projekte.

renataRenata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, čestitajući jubilej, rekla je da je TO Regija Zapadna Srbija ostvarila dobre i brojne rezultate, ali su predstojeći izazovi i ciljevi još veći:

“TO Regija Zapadna Srbija pokazala je da se u Srbiji može i vredi udruživati ukoliko su ciljevi vredni i realno postavljeni”, rekla Renata Pindžo i istakla da u ovoj godini Srbija beleži rekordne rezultate u turizmu, a veoma značajan udeo u svemu imaju rezultati postignuti na području zapadne Srbije.

“U narednom periodu, a to je vrlo važno, ova regija treba da očekuje podršku države u završetku infrastrukturnih koridora, pre svega stavljanje u funkciju aerodroma na Ponikvama koji bi omogućio lakšu i veću dostupnost ovog kraja međunarodnom tržištu”, rekla je Pindžo.

TO Regije Zapadna Srbija nastala je pre deset godina posle usvajanja Strategije razvoja turizma Republike Srbije koja je predvidela osnivanje regionalnih turističkih organizacija.

radjen“Namera je bila da se osnuju četiri takve turističke organizacije u celoj Srbiji. Mi smo u tome videli svoju šansu, dobro se organizovali i nastojali da radom potvrdimo svoje osnivanje”, rekao je Miroslav Rađen, direktor TO Regije Zapadna Srbija:

“Smatram da smo svoju ulogu opravdali i da smo utisnuli jedan osoben pečat u razvoju turizma zapadne Srbije, istovremeno radeći kao prva i jedina regionalna turistička organizacija u Srbiji sa svim problemima i ograničenjima koje ta činjenica nosi, a svesni da uvek može više i bolje.”

Rađen je podsetio da će u Srbiji uskoro početi da rade još dve regionalne turističke organizacije po ugledu na TO Regija Zapadna Srbija koja im je nesebično pomogla u osnivanju i sa kojima će nastaviti saradnju.

arsenArsen Đurić, predsednik Upravnog odbora TO Regije Zapadna Srbija i jedan od osnivača ove regionalne turističke organizacije, rekao je između ostalog da je prilikom osnivanja, osnovni motiv i cilj bio iznaći načine kako Srbiji i svetu prezentovati sve lepote, kulturno nasleđe i kapacitete zapadne Srbije kao jedinstven turistički proizvod. Posle deset godina rada, ova regionalna turistička organizacija je uspela u tome.

“Naši vodeći turistički centri su u protekloj deceniji značajno povećali ukupnu posećenost i broj stranih gostiju. Zlatibor poslednjih nekoliko godina beleži rekordnu posetu u svojoj 123 godine dugoj turističkoj istoriji, a njegova infrastruktura, kvalitet smeštaja i ponude zadržavaju sve zahtevnije goste. Hoteli na Zlataru su ponovo oživeli, u Mokru Goru dolaze ljubitelji železnice iz celog sveta, Tara je sve posećenija, a Užice svoje turističke vrednosti počinje da stavlja u prvi plan”, rekao je Đurić i pohvalio dobru saradnju lokalnih turističkih organizacija unutar regionalne.

U okviru svečanosti prikazan je film o radu TO Regija Zapadna Srbija, a u umetničkom delu programa učestvovali su članovi Udruženja “Zavičaj” iz Zlakuse, Marko Božović i Tamara Đokić.


U znak zahvalnosti za uspešnu saradnju, uručene su povelje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, RRA “Zlatibor” i Turističkoj organizaciji Srbije. Osim povelja, dodeljene su i zahvalnice lokalnim samoupravama, RPK Užice, Specijalnoj bolnici “Čigota”, Visoko poslovnoj tehničkoj školi Užice, prof. Dr Milutinu Đuričiću, Dejanu Petroviću, medijima, među kojima su Vesti i Radio Užice i drugim turističkim organizacijama i udruženjima.

Ostavite odgovor