Pocetna Društvo U petak potpisivanje protokola

U petak potpisivanje protokola

441
1
Podelite

Iz opštine Čajetina najavili su da će u petak, 2. decembra, u Beogradu u Medija centru, biti potpisan Protokol o saradnji na aktivnostima stavljanja aerodroma “Ponikve” u punu funkciju. Protokol će potpisati Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Dragiša Terzić, predsednik Skupštine opštine Arilje, Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, Amel papić, sekretar Skupštine opštine Sjenica, Arsen Đurić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije regija Zapadna Srbija i Vojislav Janić, predsednik Udruženja turističke privrede Zlatibora.

Kako se kaže u najavi ovog događaja, “potpisivanje protokola je inicijativnog karaktera i u narednom periodu očekuje se da ga potpišu i druge zainteresovane lokalne samouprave iz zapadne Srbije i istočnih delova Republike Srpske”. Predmet protokola se odnosi na saradnju na aktivnostima stavljanja aerodroma na Ponikvama u punu funkciju za komercijalne letove, odnosno “pružanje podrške pravnoj proceduri statusne promene JP Aerodrom Ponikve iz javnog u društvo posebne namene – društvo sa ograničenom odgovornošću regionalnog karaktera, shodno zakonu o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama”.

U najavi događaja kaže se da se samo zajedničkim naporima zemalja regiona, resornih ministarstava, lokalnih samouprava, privrednika, turističkih poslanika, mogu stvoriti uslovi za obezbeđivanje nedostajućeg dela sredstava za završetak svih radova potrebnih za stavljanje aerodroma na Ponikvama u punu funkciju, ali i da se obezbedi finansijska stabilnost aerodroma sve dok se ne dostigne promet koji će omogućiti njegovo samoodrživo poslovanje.

Potpisivanju protokola u Beogradu, pozvani su da prisustvuju predstavnici diplomatskog kora, vlada Republike Srbije i Republike Srpske, predstavništva Republike Srpske u Beogradu, lokalnih samouprava iz zapadne Srbije i istočnog dela Republike Srpske, nevladinog sektora, javne ličnosti.

1 komentar

Ostavite odgovor