Pocetna Некатегоризовано Položen kamen temeljac za Omladinski kulturni centar

Položen kamen temeljac za Omladinski kulturni centar

409
0
Podelite

Na prostoru pored Turističke organizacije “Zlatibor” na Zlatiboru, danas su potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i njegov zamenik Arsen Đurić, položili kamen temeljac za izgradnju Omladinskog kulturnog centra.

img_4701img_4702

Omladinski kulturni centar imaće površinu oko dve hiljade kvadratnih metara, biće multimedijalnog karaktera, jer će u okviru njega biti sala za bioskopske projekcije i izvođenje pozorišnih predstava, galerija, biblioteka, prostor za omladinskei kulturne sadžaje, ali i prostor koji će za svoj rad moći da koriste i lica sa posebnim potrebama. Ukupna vrednost ove investicije je oko 130 miliona dinara, a Omladinski kulturni centar trebalo bi potpuno da bude završen 1. septembra naredne godine. Planirano je da prva faza izgradnje, čija je vrednost 53 miliona dinara, bude završena 31. decembra.
Izgradnju Omladinskog kulturnog centra finansiraju opština Čajetina, Turistička organizacija “Zlatibor” i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija koje je opredelilo 40 miliona dinara i prvu polovinu sredstava Ministarstvo će izdvojiti ove, a drugu polovinu naredne godine.
-Ovo je još jedan projekat koji zajeno realizujemo sa opštinom Čajetina i TO “Zlatibor”. Verujem da će njegova realizacija u velikoj meri poboljšati ukupnu turističku ponudu na Zlatiboru. Zlatibor jeste lider u planinskom turizmu u Srbiji. Trećina gostiju koji posećuju naše planinske centre dolazi upravo ovde. Nadam se da ćemo sa završetkom Omladinskog kulturnog centra u velikoj meri poboljšati ukupan turistički promet i povećati i domaćih i inostranih gostiju koji ovde dolaze,- rekao je potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić i izrazio očekivanje da će rokovi gradnje Omladinskog kulturnog centra biti ispoštovani.

img_4710Po rečima ministra Ljajića, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija trenutno finansira pet projekata na Zlatiboru i Užicu u okupnoj vrednosti od 53 miliona dinara.
-Činimo sve što možemo da Zlatibor i čitava ova regija i u infrastrukturnom i u svakom drugom smislu bude jedna od vodećih turističkih destinacija u zemlji,- istakao je ministar Ljajić.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina zahvalio je ministru Ljajiću na izuzetno dobroj saradnji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa opštinom Čajetina.
-Poznat sam po tome što kritikujem loše poteze i odnos Vlade prema manjim lokalnim samoupravama, ali ovde moram da pohvalim dobru saradnju i napore ministra Ljjića koji je prepoznao turističke potencijale opštine Čajetina. Zahvaljujući uzajamnom razumevanju mi smo odradili brojne projekte koji su u opštem interesu. Nadam se da će ova saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, a da ćemo i ovaj projekat realizovati u zadatim rokovima i datom kvalitetu, – rekao je Stamatović.

Ostavite odgovor