Pocetna Некатегоризовано Počinje besplatan kurs engleskog za nastavnike

Počinje besplatan kurs engleskog za nastavnike

486
0
Podelite

Saradnja Agencije za edukaciju Interactive 031 i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice(RCU) rezultirala je organizovanjem besplatnog početnog kursa engleskog jezika za nastavnike. Kurs je izazvao veliko interesovanje i počinje od danas i traje do 19.decembra.

Milena Vićević, VD direktora RCU
Milena Vićević, VD direktora RCU

– Sa Agencijom za edukaciju sarađujemo više od godinu dana i ona se stalno unapređuje i razvija tako da u skladu sa zajedničkim interesovanjima i potrebama nastavnika i njihovih učenika organizujemo besplatan početni kurs engleskog jezika.Ispitali smo potrebe za stručnim usavršavanjem nastavnika i oni su se izjasnili da im nedostaju veštine koje se odnose na strani jezik i na informaciono-komunikacione tehnologije, istakla je Milena Vićević, v.d direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice.

Centar ima multimedijalnu učionicu sa 20 računara, biblioteku sa preko 2000 knjiga stručne literature i Naučni klub. Tako da organizovanje ovakvog kursa ima za cilj unapređenje znanja i veština zaposlenih u obrazovanju.

-Jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao neophodne veštine za 21. vek su nastavičke kompetencije u okviru stranih jezika, tako da se ova saradnja uklapa u Strategiju obrazovanja do 2020.godine, precizirala je Vićević.

vladimir-kitic-direktor-interactive-031
Vladimir Kitić, direktor Agencije za edukaciju Interactive 031

– Polaznici će moći da steknu osnovna znanja iz engleskog jezika, da se upute u gramatiku, a akcenat će biti na vežbanju konvezacije…Ovo je sjajna prilika za sve koji rade u prosveti i žele da nauče engleski jezik, a nisu bili u prilici da to učine do sada- ističe Vladimir Kitić, direktor Interactive 031.

On dodaje da značaj ovog besplatnog kursa što danas naročito zaposleni u prosveti treba da imaju bar osnovni nivo poznavanja engleskog jezika.Suština je da mogu da prate savremene trendove u obrazovanju i da drže korak sa svojim učenicima koji od najranijeg uzrasta dobro poznaju ovaj jezik.

-Odziv nastavnika je izuzetno veliko što nas raduje i već u prvih nekoliko dana imali smo popunjena sva mesta, a imamo i jednu veću listu čekanja zainteresovanih. Potrudićemo se da svima izađemo u susret i da organizujemo kurseve kako bi svi mogli koji rade u prosveti da se edukuju, nadodi Kitić.

Za kurs su se prijavili nastavnici iz osnovnih i srednjih škola i vaspitači iz predškolskih ustanova.A nastava se realizuje dva puta nedeljno po sat vremena.

indexDodajmo da Agencija Interaktiv 031 u svom sastavu pored škole stranih jezika, ima psihološko savetovalište i poseban program za decu sa teškoćama u učenju.

Škola stranih jezika radi sa polaznicima svih uzrasta i svih nivoa znanja ali posebna pažnja odnosi se na polaznike školskog uzrasta.

Kitić zaključuje da -polaznike prate od najranijeg uzrasta pa sve do završetka škole i da to rade i kroz psihološko savetovalište i sa profesorom razredne nastave.A organizujemo i besplatna testiranja i pripreme.-

Ovaj kurs engleskog jezika programski se uklapa u obrazovanje zaposlenihu prosveti, a aktivnosti u RCU intenzivirane su sa početkom nove školske godine.

Ostavite odgovor