Pocetna Некатегоризовано Otvoren zatvoreni bazen u “Goliji”

Otvoren zatvoreni bazen u “Goliji”

656
0
Podelite

U Dečijem odmaralištu “Golija” na Zlatiboru koje posluje u okviru užičke ustanove Dečije odmaralište “Zlatibor”, danas je svečano otvoren zatvoreni bazen ukupne površine oko 145 kvadrata. Ovoj svečanosti prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saradnicima i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović sa saradnicima.

img_4721

Ministar Rasim Ljajić je ovom prilikom istakao da su nedovoljno iskorišćeni potencijali Srbije za razvoj sportskog turizma.
-Naš ideja je da u nekoliko centara u zemlji napravimo više sportskih objekata da bismo privukli što veći broj sportista koji će dolaziti na pripreme ili sprovoditi odgovarajuće kampove,- rekao je Ljajić i istakao da je sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatović razgovarao da na Zlatiboru bude izgrađena još dva fudbalska terena čiju bi izgradnju finansiralo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija po 20 miliona dinara. S obzirom da se u „Goliji“ planira izgradnja  i sportske hale naredne godine, ministar Ljajić je rekao:
-Uz  sportsku halu u “Goliji” biće to idealan sportski kompleks ne samo za pripreme fudbalskih ekipa, već i za pripreme drugih sportista. Želim da se Zlatibor pored svega onoga što ima kao planinski centar sve više pozicionira kao mesto za sportski turizam i da imamo dolaske velikog broja sportskih ekipa iz zemlje, regiona i šire,- rekao je ministar Ljajić.

img_4716img_4715
Ove godine je u vili “Golija” po rečima Tihomira Petkovića, gradonačelnika Užica, u izgradnju zatvorenog bazena, ali i u dogradnju 300 kvadrata smeštajnog prostora, rekonstrukciju tri postojeća igrališta i izgradnju teniskog terena, uloženo ukupno 27,7 miliona dinara bez PDV-a od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 13 miliona dinara, grad Užice 4,6, a Ustanova Dečije odmaralište “Zlatibor” 10,1 milion dinara.
-Uspeli smo da, ne samo ovu, nego i sve ostale ustanove u gradu, tržišno orjentišemo, da stvaraju dobit, a ne samo da razmišljaju kako će da troše novac iz budžeta grada. Mi se nadamo da ćemo kao grad, centar druge po značaju turističke regije u Republici Srbiji, biti sposobni da i narednih godina apliciramo kvalitetnim projektima prema Ministarstvu i drugim donatorima kako bismo razvijali turizam u našem gradu,- istakao je Petković zahvaljujući se ministru Ljajiću na svemu što čini za razvoj turizma u gradu Užicu.
Vladan Cuparić, direktor ustanove Dečije odmaralište “Zlatibor” ukazao je na izuzetnu saranju koju ova ustanova ima sa resornim Ministarstvom, ali i sa opštinom Čajetina i užičkom lokalnom samoupravom i istakao da je izgradnja zatvorenog bazena ujedno i kraj druge faze razvoja vile “Golija”. Po rečima Cuparića, u trećoj fazi se planira izgradnja sportske hale.
-Izgradnjom sportske hale zaokružićemo ponudu sportskog turizma. Nadamo se da ćemo imati i za ovaj projekat podršku. Pored toga, uvek razmišljamo i o smeštajnim kapacitetima tako da ćemo nastaviti da ulažemo u dalji razvoj objekta i u podizanje kvaliteta naše usluge,- istakao je Cuparić i najavio da je planirano da izgranja sportske hale počne u martu naredne godine da bi bila gotova do 15. juna kada počinje sezona sportskog turizma na Zlatiboru. Po rečima Cuparića, vrednost ove investicije procenjuje sa na oko 27 miliona dinara bez PDV-a.

Ostavite odgovor