Pocetna Društvo JP “Stan”: Tužbe neplatišama od 1.oktobra

JP “Stan”: Tužbe neplatišama od 1.oktobra

632
0
Podelite

Javno preduzeće “Stan” od 1. oktobra počeće sa utuživanjem građana koji duguju novac za usluge iz sistema objedinjene naplate. Dejan Nijemčević, direktor “Stana”, kaže da, iako veliki broj građana redovno izmiruje ove obaveze, problem stvara manji broj onih koji ne plaćaju te račune.

dejan nijemcevic“Oko 5 odsto građana koji ne plaćaju račune predstavljaju veliki problem.  Zbog toga smo prinuđeni da najmanje jednom godišnje utužimo te neplatiše, kako računi ne bi zastareli, jer  znamo da komunalni računi zastarevaju posle godinu dana. U Užicu trenutno radi oko sedam privatnih izvršitelja, preko kojih ide utuženje i naplata”, objašnjava Nijemčević.

Tužbe će se odnositi na period od avgusta prošle godine, zaključno sa junom ove godine, kaže Nijemčević. On dodaje  i da su svim neplatišama već nekoliko puta slali opomene, kako ih ne bi tužili.

“Pored opomena, mi smograđanima koji nisu platiti račune za objedinjenu naplatu, poslali obaveštenja o mogućnostima reprograma tog duga. Pokušavamo na sve načine da izađemo u susret tim građanima. Sudski i troškovi izvršitelja su veoma visoki, pa tako za račun od 5.000 dinara, celokupan iznos može da bude i 15.000 do 20.000 dinara”, kaže direktor JP “Stan”.

Užice važi za jedan od gradova sa najboljom naplatom iz ovog sistema. Prema podacima JP “Stan”, naplata u prošloj godini bila je oko 97 odsto.

Ostavite odgovor