Pocetna Društvo Druga faza radova na užičkom Studentskom domu

Druga faza radova na užičkom Studentskom domu

273
0
Podelite

Od pre 20 dana planiranom dinamikom odvijaju se radovi na drugoj fazi užičkog Studentskog doma u krugu kasarne u Krčagovu. Prema rokovima predviđenim ugovorom do kraja februara naredne godine biće završeni svi unutrašnji radovi, instalacije, parterno uređenje ali i saobraćajnica.

img_3343– Ovaj objekat ima 4300 kvadrata u kome će biti 276 kreveta za studente u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Dom ima prizemlje, dva sprata i potkrovlje a prva faza izgradnje koštala je 96 miliona,  druga 126,5 miliona dinara bez PDV a novac je obezbedilo Ministarstvo prosvete-precizirao je gradonačelnik
Tihomir Petković.
Za kompletno opremanje doma kada kompletno bude završen očekuje se da i to finansira nadležno ministarstvo. Praktično useljenje studenata bilo bi za narednu akademsku godinu odnosno 2017. godine.
Milivoje Ristanović, v.d direktora Studentskog centra Užice naveo je da opremanje može da košta oko 40 miliona dinara i sa završetkom ovo će biti najsavremeniji i po svim standarima najbolji dom u Srbiji.
-Trenutno u Turici je smešteno oko 125 studenata koji se školuju na budžetu a sa završetkom ovog doma ovde će moći da se presele ali i da usluge koriste i studenti po ekonomskim cenama-rekao je Ristanović.
Najavljeni su i razgovori oko otvaranja još jednog fakulteta kako bi kapaciteti ovog doma bili popunjeni u narednim godinama.

Ostavite odgovor