Pocetna Društvo Centar spreman za obuku

Centar spreman za obuku

454
0
Podelite

Danas je zvanično počeo da radi Centar za obuku privatnog obezbeđenja u okviru Valjaonice bezbednost d.o.o. u Sevojnu čiji je osnivač kompanija Valjaonica bakra. Tim povodom, direktor Valjaonice bezbednost, Budimir Trifunović, predstavio je mogućnosti Centra koji će imati veoma značajnu ulogu u procesu licenciranja službenika obezbeđenja koji bi trebalo da se završi do kraja godine kako je i propisano Zakonom o privatnom obezbeđenju. Prezentaciji Centra prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, nekoliko užičkih preduzeća, kao i predstavnici Policijske uprave Užice.

img_4690img_4691

Rad Centra za obuku odobreno je pre sedam dana rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i u njemu je već počeo prvi ciklus obuke radnika Valjaonice bezbednost. Svi koji prođu obuku u Centru stiču uslov da polažu stručni ispit u MUP-u Srbije koje i izdaje licence i koje će važiti pet godina.
Budimir Trifunović ističe da je Centar spreman da u narednom periodu organizuje obuke za službenike obezbeđenja iz svih privatnih i javnih preduzeća, ali i za fizička lica.
-Zakon propisuje da svi radnici privatnog obezbeđenja moraju biti licencirani do kraja ove godine i da bi se ispoštovali rokovi, potrebno je ubrzano raditi kako bi bili odrađeni svi neophodni poslovi koje zahteva proces licenciranja. Rad Centra neće se završiti na licenciranju, namera nam je da on kasnije bude mesto usavršavanja radnika privatnog obezbeđenja,- kaže Budimir Trifunović. Po njegovim rečima, obuka za licenciranje traje 101 sat od kojih je preko 60 posto teorijski, dok je ostatak posvećen obuci za samoodbranu. Predavači su iskusni i ceo radni vek su proveli u policijskim organima, ali je deo predavača i sa Fakulteta bezbednosti Beogradskog univerziteta.
-Za sada su nam se najavili predstavnici mnogih privatnih firmi i kompanija iz okruženja da će poslati svoje radnike obezbeđenja u ovaj Centar. Malo sam razočaran kako javna preduzeća još uvek malo znaju o ovoj oblasti i kako su slabo informisani. Zakon o privatnom obezbeđenju pokriva sve strukture obezbeđenja tako da i javna preduzeća moraju biti uključena u ovaj koncept, jer od početka naredne godine moraju imati licencirane službenike obezbeđenja,- ističe Trifunović.

Ostavite odgovor