Pocetna Društvo Spomen ploča ruskoj sestri

Spomen ploča ruskoj sestri

209
0
Podelite

Spomen-ploča ruskoj sestri milosrđa Darji Korobkinoj, koja je dobrovoljno otišla da se bori na strani Srbije u Prvom svetskom ratu, svečano je otkrivena u Bačevcima, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da nas zajednička istorija Srba i Rusa obavezuju da naša dva naroda još više rade na razvijanju odnosa.

Spomen ploca Vulin„Zato ćemo i Darju pamtiti, dok je ovog naroda, jer je pomilovala glavu naše dece, pridržala ruku neke naše majke, zato ćemo je pamtiti, jer je bila tu, kad više niko nije bio sa nama. Srbija i Rusija, uvek su znale da izaberu stranu slobode. Mi nikada nismo bili na pogrešnoj strani sveta“, rekao je ministar.

Kako je istakao, pred unucima i praunucima Drinske divizije, sa ponosom može da kaže da smo bar ovaj dan učinili svoje pretke ponosnim, što nismo zaboravili, što čuvamo pamćenje na one koji su bili sa nama, kada je bilo teško, najteže.

„Srbi su narod dobar, ponosan, vredan, čestit, koji je navikao da svoje bitke vodi sam, skoro stidljiv, ne traži pomoć, ali kada mu neko pruži ruku, kada bude uz njega kada je teško, Srbin to pamti dok je živ“, rekao je Vulin.

Srbi su narod koji ume da ceni slobodu, da se bori za nju, ali Srbi su narod koji ume da ceni pravo prijateljstvo, rekao je Vulin i naglasio da je današnja ceremonija podsećanje na nesebičnost, hrabrost, ljubav dva naroda koji su se dokazali u najtežim vremenima.

Ostavite odgovor