Pocetna Društvo Utrvđuje se šteta od grada u okolini Užica

Utrvđuje se šteta od grada u okolini Užica

336
0
Podelite

Grad i obilne padavine koje u nedelju pogodile područja Grada Užica naneli su veliku štetu. Ovi nevremenom pogođeni su zasadi malina, ali i drugog voća i povrća u pojedinim seoskim mesnim zajednicama, Ribaševini, Trnavi, Gostinici, delu Jelove Gore i na Ponikvama. Ova područja obilaze ekipe Direkcije za izgradnju Užice i utvrđuju štetu.

foto 1 Nikola Maksimovic„U ranijem periodu Gradska uprava je ukazivala poljoprivrednim proizvođačima da je neophodno da osiguraju zasade malina i drugih poljoprivrednih kultura, a izdvajana su i odgovarajuća sredstva za subvencionisanje nabavke mreža za zaštitu od grada. Grad nema opredeljena sredstva za naknade šteta od vremenskih nepogoda, ali će u narednom periodu, kada sagledamo posledice, zauzeti stav o tome“, izjavio je Nikola Maksimović, direktor Direkcije za izgradnju Užice.

Osim grada, obilna kiša je ponovo donela velike probleme u putnoj infrastrukturi na području Grada Užica, najviše u Lužničkoj dolini.

„Najveći problem imamo u Karanu, gde moramo sanirati most kod Burlića vodenice, izmestiti jedan stub na elektro mreži i ukloniti veliko stablo koje je preprečilo reku Lužnicu. U ovoj mesnoj zajednici ima oštećenih i putnih pravaca kao i u Ribaševini, Volujcu i Gostinici. Na osnovu godišnjih ugovora sa izvođačima počećemo delimičnu sanaciju u zavisnosti od sredstava koje budemo imali na raspolaganju“, rekao je Maksimović i podsetio da je zbog problema koje reka Lužnica uvek pravi u vreme obilnih padavina, Direkcija za izgradnju je uradila projekat sanacije ove reke.

„Na osnovu ovog projektnog zadatka, uradićemo idejno rešenje na osnovu kojeg ćemo moći da dobijemo dozvolu za rad i da konkurišemo za sredstva za sanaciju najkritičnijih tačaka na Lužnici. Radi se o velikim sredstvima“, kaže Maksimović.

Ostavite odgovor