Pocetna Društvo Grad opustišio Kosjerić

Grad opustišio Kosjerić

924
0
Podelite

Olujno nevreme praćeno gradom veličine pesnice juče popodne zahvatilo je kosjerićki kraj i uništilo rod maline u nekoliko sela. Desetkovani su i povrtnjaci i zasadi pod žitom.

Grad Kosjeric„Grad veličine kokošijeg jajeta bukvalno je slistio sela Seču reku, Tubiće, selo Kosjerić, brdo i grad. Prema prvim pokazateljima štete su 100 odsto. Pogotovo što su pojedinje voćne kulture bile u fazi zrenja i berbe, a usevi skoro pred žetvom. Mi ćemo za nekoliko sati formirati komisiju koja će odmah krenuti na teren kako bi procenili štetu“, rekao je predsednik Opštine Kosjerić Milijan Stojanić u izjavi za Glas zapadne Srbije.

Štab za vanredne situacije opštine Kosjerić proglasio je vanrednu situaciju na području cele opštine. „Na brdu Grad, selima Drmanovina, Cikote, Mračići, Skakavci, Subjel, Donja Pološnica, Brajkovići grad je uništio sav rod maline i to u jeku berbe. Mnogim porodicama u ovom kraju malina je jedini izvor prihoda“, prenosi za „Blic“ Milijan Stojanić, predsednik opštine Kosjerić. Hodnici opštinskih prostorija već su puni očajnog naroda koji pristiže da bi prijavio štetu.

„Kukuruz, pšenica, povrtatske kulture, voće grad je odneo barem 80 odsto roda. Plašim se da će mnogi zbog ovog nevremena gladovati! Vetar je bio toliko jak da je čupao stabla, ljudi javljaju da su se izvaljena debla preprečila po seoskim putevima. Tek čekamo prijave o polupanim crepovima na krovovima kuća i šteti na automobilima“,  dodaje Stojanić.

Ostavite odgovor