Pocetna Saveti Dijeta sa jogurtom i cimetom

Dijeta sa jogurtom i cimetom

472
0
Podelite

Mešavina cimeta i jogurta je veoma dobra za zdravlje, ali i posebno za vitku liniju. Dijeta sa cimetom i jogurtom čisti kožu, reguliše šećer u krvi, snižava holesterol. Uzimajte ovu smesu tokom jedne sedmice i bićete oduševljeni rezultatima.

Svakog jutra za doručak pomešajte 2 dl jogurta i 1/2 kašičice cimeta. Možete dodati i voće ili žitarice po želji. Za ručak uzmite uobičajeni obrok, ali ne preterujte u količinama i obavezno izbegavajte slani sir i kajmak. Za večeru, kao i za doručak, pomešajte 2 dl jogurta i 1/2 kašičice cimeta, ali ovoga puta bez ikakvih drugih dodataka.

Tokom ove dijete trebalo bi da uzimate dosta tečnosti (ali ne i gazirana pića) i da budete fizički aktivni, odnosno da se što više krećete. Cimet u različitim oblicima, uglavnom, dodajemo kolačima, tortama i raznim napicima i on tako deluje blagotvorno na ljudsko zdravlje. Ipak, ako želite da napravite najzdraviju kombinaciju, dodajte cimet jogurtu. Najbolje je da koristite jogurt sa niskim procentom masnoće i kvalitetniji cimet. Ove dve ukusne namirnice imaju izuzetno blagotvorno dejstvo. Rezultati naučnih istraživanja su pokazali i da 1/2 kašičice cimeta na dan može da snizi nivo šećera u krvi, pa se preporučuje kao preventiva za dijabetes tipa 2. Isto tako, stručnjaci tvrde da cimet može znatno da snizi povišen nivo lošeg holesterola i triglicerida.

Ostavite odgovor