Pocetna Politika Petković: Podrška Vlade 16 miliona evra

Petković: Podrška Vlade 16 miliona evra

281
0
Podelite

tihi 1

Kandidat za gradonačelnika Užica koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka Tihomir Petković kaže da nisu istinite priče o tome da Užice nema podršku republičke Vlade i Aleksandra Vučića.

– Znam za tu priču i šire je naravno oni koji žele da umanje našu snagu. Dolazak predsednika Vlade Aleksandra Vučića prethodnih dana u Užice je konačan dokaz da te priče nisu istinite. Mi koji poslednjih devetnaest meseci naporno radimo poslove u Gradskoj upravi verujemo da je to potvrda i našeg dobrog rada jer svi pamtimo njegove više puta izgovorene reči da neće dolaziti u lokalne samouprave u kojima se loše radi. Ali mnogo opipljiviji dokaz podrške Vlade koju vodi i dokaz njegove lične podrške Užicu jeste oko 16 miliona eura novca koji će Vlada uložiti uglavnom ove godine ili početkom naredne u najvažnije investicije u našem gradu. Navešću samo najveće: rekonstrukcija fabrike vode – 3 miliona eura, proširenje tela Deponije “Duboko“ – 4,5 miliona eura, izgradnja zgrade Privrednog i Prekršajnog suda – 1,7 miliona eura, završetak Studentskog doma u Krčagovu – 1,3 milona eura, izgradnja stanova za izbegla i raseljena lica u Sevojnu – 1 milion eura, Aerodrom “Ponikve“ – 1 milion eura, završetak sportske hale u Krčagovu – 500.000 eura, izgradnja sportske sale pri osnovnoj školi u Sevojnu – 400.000 eura, itd. Ne smemo zaboraviti ulaganje Vlade od 1 milion eura za izgradnju cevovoda prema Sušičkim vrelima i da nam je uplaćeno krajem prošle i početkom ove godine oko 400.000 eura u budžet Grada za naknadu šteta od poplava. Još važnije od svega za Užičane jeste da ova Vlada i njen predsednik Aleksandar Vučić energično i efikasno završavaju projekat koji je od životnog značaja za naš grad – izgradnja auto-puta od Beograda ka Užicu (Požegi). Uz završetak Aerodroma “Ponikve“ to stvara uslove da Užice konačno postane vidljivo na mapi investitora. A, to je preduslov da naša deca ostanu da žive u svom gradu, da ne odlaze u svet iz koga se ne vraćaju.
Koga Srpska napredna stranka u Užicu posle izbora 24. aprila u slučaju osvajanja vlasti vidi kao moguće koalicione partnere pored onih koji su već na listi?

– Iskreno se nadamo, a to sve analize pokazuju, da koaliciji okupljenoj oko SNS-a neće biti potrebne postizborne koalicije tj. da ćemo imati apsolutnu većinu. Ipak mi smatramo da su nam svi potrebni i Užice koje ćemo mi voditi će biti otvoreni dom za sve one koji budu prihvatili naš program i našu strategiju upravljanja gradom. Onaj koji bude pregovarao jedino i isključivo jezikom političke trgovine u nama neće imati sagovornika.

Šta najviše zamerate političkim oponentima?

– Našim političkim protivnicima ne zameramo ništa. Smatramo da je način njihove političke borbe legitiman i želimo im puno sreće na privatnom i profesionalnom planu. Konačno, ostavljamo im otvorena vrata da zajednički radimo na dobrobit Užica na principima već gore pomenutim – navodi između ostalog Petković u razgovoru za novi broj „Vesti“ koji je od danas popodne na kioscima.

Ostavite odgovor