Pocetna Saveti Oblande sa slanim nadevom

Oblande sa slanim nadevom

383
0
Podelite

Kad se pomenu oblande obično pomislimo na slatkiš. Vremenom su se našli i recepti sa slanim, pa i ljutim nadevima, a mi vam dajemo takva dva recepta.

OBLANDE SA SIROM

SASTOJCI: 2 lista oblandi, 600 g sira, 300 g šunke, 100 g susama, 1 margarin, 4 kašike pavlake, 2 kašike majoneza.

PRIPREMA: Umutiti margarin, pa dodati pavlaku i majonez i nastaviti mućenje. Kad je umućeno dodati sir i mutiti da se dobije homogena smesa. Odvojiti 4 kašike smese za premazivanje preko a u ostatak dodati sitno sečenu šunku. Oblande filovati smesom od sira sa šunkom tako što ide odozgo hrapavija strana, da se popune šupljine. Prefilovanu oblandu okrenuti da glatka strana bude odozgo, premazati smesom koju smo odvojili, pa preko rasporediti isprženi susam.

OBLANDE SA MESOM

SASTOJCI: 4 lista oblande, 500 g mlevenog mesa, 400 g pečuraka, 2 praziluka, 4 jajeta, prezle i začini.

PRIPREMA: Dva praziluka iseckati i propržiti, pa dodati 1/2 kg mlevenog mesa, a kad se isprži ubacite seckane šampinjone. Dodati začine po volji: biber, so i alevu papriku, pa na kraju i 1 jaje. Uzeti 4 lista oblande, staviti ih između vlažnih krpa da odmeknu, da ih možemo saviti u rolat. Jednu oblandu premazati sa 1/4 fila, staviti drugu oblandu i premazati drugom četvrtinom fila, pa uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa druge 2 oblande. Stavite u frižider da se stegnu. Kad se stegnu seći, umakati u umućena jaja, pa u prezle i pržiti na ulju.

Ostavite odgovor