Pocetna Ekonomija Amerikanci na Ponikvama prave sedišta za avione

Amerikanci na Ponikvama prave sedišta za avione

392
0
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, posle razgovora sa vlasnicom kompanije za proizvodnju avionskih sedišta u Americi, koja je inače srpskog porekla, najavio je mogućnost otvaranja fabričkog pogona ove kompanije na području aerodroma Ponikve. To je mogućnost za nova zapošljavanja Užičana, kaže Petković.

“Ona već tri dana boravi u našem gradu, gde je razgovarala  sa našim kompanijama koje proizvode i prerađuju kožu, sunđer, plastiku. Oduševljena je jer je u krugu od 30 kilometara udaljenosti od Užica pronašla dobre kompanije koje omogućavaju inpute za njen posao. Sada je u pregovorima sa mnogo ozbiljnim poslovnim partnerima iz Amerike da se proširi posao  i da dođe ovde”, rekao je Petković.

Gradonačelnik kaže da je ovo prva ozbiljna priča o ulaganju u Užice. On obećava da će učiniti sve da zemljište koje grad poseduje na aerodromu, ovoj kompaniji bude dato besplatno.

“ Mi ćemo se potruditi  da omogućimo infrastrukturu, odnosno, struju, vodu, telefonske priključke. Cilj nam je da ubedimo Vladu Srbije da podsticaje koje daje za nova radna mesta, možda pojača u odnosu na one koji su redovni, pošto bi to bila prva investicija u Užicu”, kaže Petković.

Inače, Grad Užice, raspolaže sa površinom od 550 hektara u kompleksu Aerodroma “Ponikve”, koje bi uz civilni aerodrom, mogla da postane i industrijska zona.

Ostavite odgovor