Pocetna Društvo Reke u užičkom kraju stagniraju

Reke u užičkom kraju stagniraju

205
0
Podelite

Hidrometeorološki zavod najavljuje da će ponovo najobilnije padavine biti u zonama koje su već pretrpele najveću štetu, i navodi da je moguće da za 24 sata padne i 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Stagnira nivo Rzava i Moravice u Arilju, a od ponoći u Lučanima ponovo pada kiša, ali je noć protekla bez problema. Ista je situacija i sa Bjelicom i pritokama Zapadne Morave. Dva dana bez kiše protekla su u raščišćavanju terena, kao i iznošenju nameštaja.

EpiPoplava Pozegademiološka situacija je u redu, navodi Štab za vanredne situacije u Opštini Lučani, ističući da je voda ispravna za piće.

Put Ivanjica-Guča nije prohodan u oba pravca zbog odrona. Usled prelivanja vode Zapadne Morave u prekidu je deonica puta Požega-Pilatovići-Prijanovići, u mestu Prijanovići, preko kolovoza.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Saša Cicvarić kaže da u užičkom kraju nivo reka stagnira, iako sitna kiša pada od noćas. Dežura se na kritičnim mestima, i sve ekipe su u pripravnosti.

posle poplava putevi popucali od zemljotresaOd noćas se pokrenulo novo klizište u Jaklju, kod Bajine Bašte, pokidalo dalekovod, pa je bez struje oko 250 potrošača. Vodostaj Drine je u manjem porastu.

U Novoj Varoši je od jutros pravo snežno nevreme, duva jak vetar, pada sneg, ekipe su na terenu, ali uslovi za rad su jako teški. Već ima oko 20 centimetara snega. Bez struje je oko 200 potrošača – jasenovačkog i božetićkog Trudova, zbog pokidanih dalekovoda.

U Prijepolju Lim miruje, i dalje je bez struje oko 200 potrošača u selima Aljinovići, Pravoševa, Milošev Do, Muškići. Predsednik opštine kaže da će popravka potrajati desetak dana, jer su havarije na teško dostupnim terenima.

Ostavite odgovor