Pocetna Ekonomija Godina u znaku statusnih promena

Godina u znaku statusnih promena

382
0
Podelite

Do 1. decembra ove godine trebalo bi da budu završene statusne promene Direkcije za izgradnju. Za programe i planove Direkcije u ovoj godini budžetom je predviđeno oko 1,061 milijardu evra što je više nego prošle godine.

Usvajanjem budžeta Republike Srbije u decembru prošle godine i izmenama Zakona o budžetskom finansiranju, predviđeno je da se status javnih preduzeća Direkcija za izgradnju u celoj Srbiji do 1. decembra ove godine promeni.

IMG_3597-Organizaciona promena Direkcije trebalo bi da bude jedinstvena za sva ova javna preduzeća u Srbiji, u zavisnosti od vrste poslova ili kumunalne delatnosti koje imaju. Što se tiče Direkcije u Užicu, verovatno će se posle izbora znati koji će statusni oblik ona imati, jer postoji nekoliko varijanti, kao što je da ona bude deo Gradske uprave ili neko novo javno preduzeće. U svakom slučaju, najverovatnije će se u trećem kvartalu ove godine rešavati ovo pitanje,- rekao nam je Nikola Maksimović, direktor Direkcije za izgradnju Užice.

Uporedo sa aktivnostima koje će biti vezane za promenu statusa, Direkcija za izgranju Užice, ove godine će raditi po starom, odnosno, po planovima i programima koji su usvojeni.
Usvajanjem budžeta grada Užica, usvojen je i budžet Direkcije za ovu godinu od oko1,061 milijardu dinara što je više nego prošle godine kada je bilo opredeljeno, imajući u vidu dva rebalansa, 925 miliona dinara. Direktor Nikola Maksimović je zadovoljan prošlogodišnjim izvršenjem planiranih budžetskih sredstava od oko 93 posto, odnosno, realizovano je oko 860 miliona.

Ceo tekst u današnjem broju „Vesti“

Ostavite odgovor